@Ona Edicions Studio, Mallorca

@Ona Edicions Studio, Mallorca
(c) 2019 Guillem R. Simó

14.7.13

ODI ET AMO 2013

ODI ET AMO 

LIVE!

21. XII. 2013. 


LKA jauktais koris "Sōla" 
diriģents: Kaspars Ādamsons
http://failiem.lv/u/zzuuhpo


Otrreiz pilnā sastāvā & apjomā: 

Sniedze Prauliņa (flautas, vargans), Latvīte Cirse Ex Podiņa (kokles), Valters Pūce (čells), Uģis Prauliņš (taustiņinstrumenti), Arnolds Kārkls (akustiskā ģitāra), Armands Alksnis (elektriskā ģitāra), Norberts Skraucis (basa ģitāra), Rihards Zaļupe (perkusijas), Artis Orubs (bungas).

..."Sōla's" 15th Anniversary concert on December 21. The first part of the concert will present new pieces written and dedicated to "Sōla" by eight Latvian composers, but the second part will revive Uģis Prauliņš' opus Odi et Amo, with the composer himself by the keyboards... 
http://sola.lv/en/choir_1/


LISTEN:  Separate wav files
http://failiem.lv/u/kgwujxm


*********
Pirmoreiz pilnā sastāvā:

ODI ET AMO

Jauktais koris Kaspara Ādamsona vadībā

Odi Et Amo LIVE 2013-08-03
Kaspars ĀDAMSONS conductor

Sniedze PRAULIŅA (flutes, voc.)
Latvīte CIRSE Ex Podiņa (kokle)
Valters PŪCE (v-cello)
Uģis PRAULIŅŠ (keys, voc.)
Arnolds KĀRKLS (ac.gt.)
Armands ALKSNIS (el.gt.)
Norberts SKRAUCIS (bass)
Tiago LOEI (perc.)
Artis ORUBS (drums)

3. augustā Limbažu brīvdabas estrādē 

http://www.auseklis.lv/?cat=557&expand_article_id=7580


REHEARSING & RELAXING:

Kaspars Ādamsons & Uģis Prauliņš (laikraksts 'Auseklis')

Armands Alksnis, Rita Balode, Uģis Prauliņš, Norberts Skraucis



http://ugispraulins.blogspot.com/2011/12/odi-et-amo-1999.html




Limbažu periods 1974-6 ierosināja, iedvesmoja ar savu brīvdomību, cilvēku apgaismību, ideāliem, labas mūzikas klausīšanos, romantisku bohēmu, pastāvošās iekārtas un sabiedrības mietpilsonības graušanu. Tās vasaras naktis ballēs, nākot rīta ausmā mājās, īpašā sajūsma, kāre pēc mūzikas, spēlēšanas, uzdzīvošanas - nāca no Limbažiem, bija leģendāri vārdi, mūzikas autoritātes – Gaidis Pētersons, Oto Amoliņš, spēlējām kopā: Imants Līrums, Modris Āboltiņš, Imants Vanzovičs, Agris Liepiņš, Artis Sīmanis, Raitis Zaļupe un daudzi citi tā laika entuziasti, kuri varēja 'griezt' vienu un to pašu gabalu, plati daudzreiz pēc kārtas – kā to var darīt tieši ar lietām, kas patiesi patīk un ar ko esi 'inficējies' no mazotnes: tā ir arī Mīlestības definīcija, kad gribas atgriezties, satikties, savienoties, darboties, turpināties. 
Tai laikā daudz ko nevarēja, nedrīkstēja izteikt, bet (iesētā sēkla?) palika ilgi sirdī līdz 1999.g. radās iespēja izveidot, radīt albumu ODI ET AMO. (Tieši tā – Nīstu un Mīlu, gluži kā Poruks par Tēviju: “Es ciezdams tevi mīlēt mācījos”. Duālisms. Un tad – kurš sevī uzvarēs – pozitīva pārliecība, apliecinājums, gatavība rīkoties, darīt vai pesimisms). Lai arī albumā nav ietverts neviens motīvs no Limbažu/Umurgas laikiem, tajā ir apstiprināti daudzi to gadu – Jaunības Ideāli, kuriem ir jābūt uzticīgiem vienmēr, lai vai kādus līkločus dzīve ietu. Brīvdomība, nepakļaušanās, uzdrošināšanās, skaistums, tēlainība un noskaņas, Mīlestība un tās meklējumi. 

Odi et amo albums ir pazīstams visā pasaulē, izdots Latvijā, Vācijā (arī vinila skaņuplates formātā) atsauksmēs tā vērtēta pozitīvi, dēvēta par new age rokoperu; to vēl nesen MIDEM mūzikas industrijas gadatirgū Kannās ļoti atzinīgi kā lielu nākotnes potenciālu novērtēja Anglijas Autortiesību organizācijas prezidents Guy Fletcher / Gajs Flečers (savukārt viņa dziesmas dziedājuši gan Elviss Preslijs Toms Džonss un Džo Kokers). 2015.g. Hamburgā paredzēti Odi et amo pirmatskaņojumi Vācijā Hansa - Joahima Lustiga vadībā.