@Ona Edicions Studio, Mallorca

@Ona Edicions Studio, Mallorca
(c) 2019 Guillem R. Simó

5.1.21

L'homme armé (EBU, Estonia) 2020

 Nyyd-muusika. EBU jõulumuusikapäeva kontsert Riias

29. detsember | 21:00

Tänavune EBU jõulumuusikapäeva kontsert Riiast. Ettekandel on Läti helilooja Uģis Prauliņši suurteos "Mass and Interludes L'homme armé".


Helilooja, aranžeerija, helirežissöör- ja produtsent Uģis Prauliņš on sündinud 1957. aastal Riias ning õppinud muusikat kõigepealt Emīls Dārziņši muusikakõrgkoolis, hiljem muusikapedagoogikat ja komponeerimist Läti Riiklikus Konservatooriumis. 1980. aastatel töötas ta helirežissöörina Läti Raadio 1. stuudios ning lõi telereklaamidele muusikat. Produtsendina on ta töötanud Londoni plaadifirmas AMI International ja Jūrmala filmistuudios Cinevilla. 1970. aastatel mängis Prauliņš klahvpille progeroki ansamblis Salve ja 1980. aastatel kuulus ta folk-roki kollektiivi Vecās mājas.


Uģis Prauliņši teos "Mass and Interludes L'homme armé" on inspireeritud 15. sajandi helilooja Johannes Ockeghemi missast "L'homme armé".

Kõnealuse teosega kutsub helilooja endaga liituma inimesi, kes on võimelised muutuma ja iseseisvalt mõtlema, kes armastavad baroki eelset muusikat, minimalismi, aga ka gooti-alternatiivmuusikat ja etnomuusikat. "Kutsun teid osalema kaasaegses protsessis, ühises, kuid sisemises palves, headuse seansil, meditatsioonis," ütleb Prauliņš.


Teose esitavad ansambel Ars Antiqua Riga, Uģis Prauliņš klahvpillidel, Jānis Pelše orelil ning Kaspars Majors ja Vairis Nartišs barokiaegsetel tromboonidel.

Ettekanne on salvestatud 14. detsembril Läti Raadio 1. stuudios, Riias.


Kontserti vahendab Johanna Mängel.


©2020 Eesti Rahvusringhääling

https://jupiter.err.ee/1208989/nyyd-muusika-ebu-joulumuusikapaeva-kontsert-riias